queen ai
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER ASK.FM INSTA NEWER OLDER +FOLLOW DASH
Journal

blog archive

Jantung Hati

lets join!

Release Tension

sing-a-song


Shine

See Me

contactcontact

Instagram


Official Page

LIKELIKELIKE


Big Claps

their works

Template by AqilaFarah|FarahDini
Full Edit : Li
TutoBies : Salsa|Husna|Atiqah
The Owner: Nurainafatini
Best Views :P L U
Maktab Mahmud English Festival 2015
Si Comel Bercerita ♥

Assalamualaikum semua! Salam Syawal [raya sebulan kan?] hihi. Maaf, takde post raya buat masa ni. Nak cerita one by one.

Aku pernah bagitahu tak yang aku akan lawan choral? Entahlah. Tapi post kali ni aku nak cerita pasal benda tulah. Haaa gituh. Yes, tahun lepas aku masuk and alhamdulillah, we won. And this year.... (continue reading)

Pagi 27th July yang lalu...

Kitorang pergi sekolah awal sikit dari budak asrama lain, kira excuse row-call lah ni kan. Lepastu nak bagi seragam punya pasal, semua pakat pakai tudung pengawas. Peh peh gerun hahahaha [lah sangat] Yang mana sampai sekolah dulu, berkumpul dekat kantin andth go to makmal untuk tacap sikit sikit. Hah, bagi segak lagi lel. Well first time pakai 'tudung ibarat langsir'  mesti banyak songeh hahaha tapi tkpanas pun, bagi akulah.

Sebenarnya kitorang agak kejan masa. Yezza dengan nak buat preparation last minute lagi lah apalah itulah inilah aduih pening kepala. Dah la bukak sekolah hari Ahad je practice lepastu Isnin lawan dah. Mak aiiii. But apa yang penting, kerjasama! 

Sepatutnya jam 7:40pagi dah berkumpul dah dekat depan dewan, nak tunggu bas. Tapi waktu tu kami tengah practice. Dua kalilah jugak Ustaz Izzat mai jenguk, panggil kitorang. Hehe. Maaf ustaz. Jiwa semua dipenuhi keazaman yan tinggi menjulang tak terkira beb.

Dalam jam 7:45 lagutu, kitorang bergerak pi dekat bas. Sambil tunggu, apa lagi. Camera dah ada, hahahaha pakat selfie lel lantaklah nak kata apa. Ikut-suka-hati-aku. 

*on the way to Maahad Pendang*

Mula-mula dengar lawan dekat Maahad Pendang, dia rasa macam "weh pendang je? ala nak pergi jauh-jauh" mana taknya, last year lawan dekat Maahad Sik, siap stop kat r&r lagi heheheh. Tapi lastly haa driver bus tkla bawak laju mana, kira adalah jugak rasa jauhnya pendang dengan loqstaq tu kihkihkih. Thankyou pakcik bas!

Dah sampai dekat Maahad Pendang, kitorang pi kantin lepas daftar. Makan kek yang syahirah bawakkan wuuu sodap menjilat jari. Tetapi dalam hati masih tersimpan 1001 perasaan yang tkdapat diungkapkan. Sabar.

Next, adalah dua orang hakak pengawas maahad pendang jadi kitorang punya tour guide. Bawak pergi dekat asrama dorang. Yes, kami lawan dekat sana. And honestly, aku tak tipu. Asrama dorang CANTIK SANGAT. Kemas, rasa macam duk rumah sewa pulak. Ya Allah syoknyaaa. Ceria dengan warna kuningnya huhuhu pink ada tak? Lupalah. Tapi rasa macam nampak pink. Entahlah. Kesimpulannya, cantik&ceria. Jatuh hati i hihiks.

Angka giliran kami nombor 4. Tak macam last year, nombor last sekali. Ha, tu heaven gila nakmati. Rasa bahagia. Ni pulak... rasa kucar kacir. Ya Allah taktau nak kata. Lepastu selagi ada masa, kitorang practice dulu belakang asrama tu. Panas terik tak terkata. Aduiyai. Tudung tu pulak [baru aku rasa kepanasannya, ketika itu] Takpe, tadhhiyah weh hahaha.

*dah sampai giliran*

Sebelum masuk tu, kami selawat, langkah kaki kanan. Senyum sebaik mungkin dan buat macam selalu practice! Waktu aku tunduk tu, terkezut nampak pengetua kat depan, rasa macam spirit tu naik mendadak. Okay, we need to do our best. Even kalah sekalipun, dah rasa puas hati sebab persembahan yang kita berikan tu, dah terbaik.

Waktu tengah persembahan, entahlah tetiba aku BLANK. Ya Allah, memang lupa satu part ni. Nasib baik the others ingat. I'm sorry guys, dat my fault. Tapi benda tu agak menjejaskan persembahan, but its okay, still dalam control. I'm sorry, again.

*habis persembahan*

We did the best! Yes. I admit it. Even ada jelah beberapa part takberapa sama, aku yakin juri takkisah sebab yang lain okay! And now, time to watch the others punya persembahan and tunggu pengumuman. Tak tipu, saingan tahun ni lagi hebat dari last year. Memang rasa susah gila nak menang. 

Dah habis semua persembahan, kitorang pergi masuk dewan. Habis cakap cakap amende ntah, barulah dorang umum pemenang. Yes, waktu tu hati ketaq toksah kata. Tangan dah sejuk nakmati. Air mata nak turun takturun je. Entahla, rasa tkda harapan nak menang sebab... [let bygones be bygones]


Tapi, kitorang kuatkan semangat jugak! Yakin masih ada tempat untuk kita. Lepas umum semua acara, acara choral speaking bahagian puteri yang last sekali umum. Third place, go to Maahad Pokok Sena, am i right (?) And bila sebut the runner up... yes, it us. I was walking to the stage and i felt like... idk how to desc. It just really sad. We did the best but... why? 


Peratus paling tertinggi antara choral putera dan puteri akan buat persembahan&yes, dapat dekat puteri dengan peratus aku pun tktau berapa. And the winner naik stage buat persembahan [tknak desc macam mana, let bygones be bygones]

Keluar dari dewan, kitorang jumpa teacher. Teacher cakap, "Peratus dengan johan sama". HAH?! Ya Allah, waktu tu lagi sedih tkterkata. And apa yang menyebabkan kitorang kalah sebab skrip sama dengan satu maahad lagi. Not totally. Lebih kurang je sebenarnya. Taksangka, tu punca kami naib johan. Actually, kami setanding.

After that, aku gelarkan kemenangan ini not as "naib johan" but as "johan bersama". And yes, peratus paling tertinggi kami jugalah, kan? Dalam bas, kitorang lepaskan apa yang patut. Hahaha lawak gila. Satu satu cakap hm tkpelah, nak lepaskan emo kejap.

And akhirnya bila sampai asrama, semua pakat tanya benda yang sama and macam kat atas nilah lebih kurang aku cerita dekat dorang.

At the end, malam tu....

aku demam. heheheh. cuti sehari kuikui.



Dan sampai sekarang, kitorang masih ber'choral speaking' di dalam kelas. Try to move on guys! Lahv ever <3

Assalamualaikum. 

theconductor.




Written by me at 21:18 | 3 Pinkzluv{s}