queen ai
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER ASK.FM INSTA NEWER OLDER +FOLLOW DASH
Journal

blog archive

Jantung Hati

lets join!

Release Tension

sing-a-song


Shine

See Me

contactcontact

Instagram


Official Page

LIKELIKELIKE


Big Claps

their works

Template by AqilaFarah|FarahDini
Full Edit : Li
TutoBies : Salsa|Husna|Atiqah
The Owner: Nurainafatini
Best Views :P L U
Iftar 2 Sakinah ♥
Si Comel Bercerita ♥

Salam 29Ramadhan readers sekalian! Alhamdulillah. Masih lagi sempat berjumpa Ramadhan 2015. Syawal? Belum tentu lagi. Boleh jadi seminit dua akan datang kita dah pergi. Boleh jadi. Tak mustahil. Semua tu kuasa Allah. 

Hi nama saya Thor.

Awak nak if-thor dengan saya?

Okay ayat atas dah lapuk err... sengaja nak selitkan dengan post harini. Memandangkan haritu ai ada buat iftar dengan kelas tahun ni, 2 Sakinah, so i nak cerita sikitla pasal ni. Dengan puasa-puasa kan semua. Maaf kalau ada yang terliur hihiks. 

Pada 6 Julai yang lalu...

Segerombolan manusia dari kelas dua Sakinah telah berkumpul di Balai Ilmu Asrama Puteri Fatimah Az-Zahra pada jam 6.30petang. Masing-masing memakai jubah dan tudung labuh (warna cream/kuning air/putih) sahaja dibenarkan. Kasut suka hati asalkan pakai stokin. Handsock pun wajibun 'ala kulli hallin. Tapi, tak semua yang ikut. Ada je yang stay asrama dengan alasan masing-masing. Bye *gelak jahat* er...

Dalam jam 6.45 macam tu, semua bertolak [jalan kaki je senanya] ke tempat yang dituju, Restoran Cairo di Loqstaq ni. Our ustaz's restaurant. Dengar kata restoran ni pernah terbakar dulu. Entahla, tak baca paper. Uals tahu tak? Tapi alhamdulillah sekarang dah maju yakmat. Syukur.

muka muka eksaitod semuanya


Kitorang sampai dalam jam 7malam mungkin. Tapi yang pastinya angka tujuh lah kan. Rupanya dah ada seorang lagi classmate kitorang tunggu kat situ, budak berulang. So takpergi sekalilah dengan kami budak asrama ni. And suddenly...

"Aina! Ni kelas 2Sakinah eh?"  

Terkezut aku dibuatnya. Haish kak Timah ni, seb baik takda penyakit jantung. Tercari-cari lah jugak aku mana empunya suara and then aku balas je kata betullah tu. Disebabkan kitorang terlupa nak buat confirmation sekali lagi dengan Ustaz Lan (owner) hari tu, jadi nasi kitorang katanya siap agak lambat. Tapi its okay, asalkan ada nasi hihihi.

Sementara tunggu azan, masing-masing pakat buat kerja sendiri. Taklama lepastu, our guru kelas mai. Tapi cikgu makan dekat tingkat bawah sebab cikgu bawak mak dia. Takkanla nak suruh mak dia panjat tangga, letih. So its okay. And datang lagi dua orang cikgu. Ustazah Hafizah and Cikgu Eezanie (betui dak eja den lupo eja gumana)




*Azan*

Okay, kita bukak puasa! Makan kurma dulu and air sirap limau. Lepastu pakat solat. Sementara tunggu nasi, kitorang makan kek batik&big apple dulu! Hihihi trimas cikgu ustazah lahv much <33333 Lama la jugak tunggu nasi mai satu per satu talam. Sebabnya macam yang i dah explain tadilah hm lebih kurang pukui 8.30/8.45 lah jugak barulah semua orang dapat nasi secukupnya. Jadi, lambatlah balik asrama.......... kuengkuengkueng. Sabo jelah.

Dah habis makan, minum apa semua. Tetiba Ustaz Lan mai tangkap gambaq pulak. Pakat eksaited tahap maksima takta nak kata tambah tambah lagi ada la sorang insan ni kerja interframe ayok. Taktau la kalau semua gambaq takda dia, mungkin satu dua JE kot. Haisehman.

Dah taklarat senyum dah kat atas, turun la bawah bawak pinggan cawan apa semua. Sebelum balik, sembang dulu. Maklumlah, malam masih muda kononnya. Tiba-tiba kitorang dapat tau ada la kawan sorang ni ada emergency. So, kena tunggu kejap sampai dia okay. Syafakillah, Fauza.

Apa-apa pun, ni la owner Restoran Cairo ni.

*cak*  

Dalam jam 9:15malam kami bertolak pulang lepas semuanya selesai. Tiba-tiba...

Angin yang kuat datang. Kencang. Aku pun terdengarlah ada sorang ni kata, "We badan aku ringan sangat, rasa macam nak terbang". Cis, podah. Waktu ni dahla tengah lintas jalan. Ya Allah, memang rasa ketaq gila. Takpernah lagi jalan malam-malam dalam waktu macam ni. Aku suruh dorang percepatkan langkah sikit. Karang hujan haaa jenuh. Dahla payung pakat takbawak. 

Taklama lepas tu....... brummmmmmmmmmmmm nah angin kencang ditambah pulak dengan hujan lebat. Can you imagine? Memang pakat sejuk and ketaq la. Syukur dah nak dekat dengan asrama. Apa-apa pun, baju basah lencun itu wajib. Siapa kata tak tu, entahla. Takde sense kut hehehe. So start dari satu kedai yang agak dekatla jugak dengan asrama, kami buat merentas desa for a while. Masuk masuk asrama dengan lencunnya pakat pi surau pulak. Nak mintak excuse.

Hasil daripada hujan lebat yang membasahi bumi, maka tipulah jika takde yang hachum hachum. Tapi syukur yakmat sebab takda yang demam sebab hujan tu. Alhamdulillah.

Anyway, it just a great memory to remember. Mandi hujan, lari macam dalam drama. Hahaha bajet gila. Hmph bukan senang nak dapat macam ni. Terima kasih pilih hari yang bagus! Haha okay bye. Assalamualaikum:)

 

 


 

Written by me at 22:44 | 0 Pinkzluv{s}

muka muka eksaitod semuanya


Kitorang sampai dalam jam 7malam mungkin. Tapi yang pastinya angka tujuh lah kan. Rupanya dah ada seorang lagi classmate kitorang tunggu kat situ, budak berulang. So takpergi sekalilah dengan kami budak asrama ni. And suddenly...

"Aina! Ni kelas 2Sakinah eh?"  

Terkezut aku dibuatnya. Haish kak Timah ni, seb baik takda penyakit jantung. Tercari-cari lah jugak aku mana empunya suara and then aku balas je kata betullah tu. Disebabkan kitorang terlupa nak buat confirmation sekali lagi dengan Ustaz Lan (owner) hari tu, jadi nasi kitorang katanya siap agak lambat. Tapi its okay, asalkan ada nasi hihihi.

Sementara tunggu azan, masing-masing pakat buat kerja sendiri. Taklama lepastu, our guru kelas mai. Tapi cikgu makan dekat tingkat bawah sebab cikgu bawak mak dia. Takkanla nak suruh mak dia panjat tangga, letih. So its okay. And datang lagi dua orang cikgu. Ustazah Hafizah and Cikgu Eezanie (betui dak eja den lupo eja gumana)




*Azan*

Okay, kita bukak puasa! Makan kurma dulu and air sirap limau. Lepastu pakat solat. Sementara tunggu nasi, kitorang makan kek batik&big apple dulu! Hihihi trimas cikgu ustazah lahv much <33333 Lama la jugak tunggu nasi mai satu per satu talam. Sebabnya macam yang i dah explain tadilah hm lebih kurang pukui 8.30/8.45 lah jugak barulah semua orang dapat nasi secukupnya. Jadi, lambatlah balik asrama.......... kuengkuengkueng. Sabo jelah.

Dah habis makan, minum apa semua. Tetiba Ustaz Lan mai tangkap gambaq pulak. Pakat eksaited tahap maksima takta nak kata tambah tambah lagi ada la sorang insan ni kerja interframe ayok. Taktau la kalau semua gambaq takda dia, mungkin satu dua JE kot. Haisehman.

Dah taklarat senyum dah kat atas, turun la bawah bawak pinggan cawan apa semua. Sebelum balik, sembang dulu. Maklumlah, malam masih muda kononnya. Tiba-tiba kitorang dapat tau ada la kawan sorang ni ada emergency. So, kena tunggu kejap sampai dia okay. Syafakillah, Fauza.

Apa-apa pun, ni la owner Restoran Cairo ni.

*cak*  

Dalam jam 9:15malam kami bertolak pulang lepas semuanya selesai. Tiba-tiba...

Angin yang kuat datang. Kencang. Aku pun terdengarlah ada sorang ni kata, "We badan aku ringan sangat, rasa macam nak terbang". Cis, podah. Waktu ni dahla tengah lintas jalan. Ya Allah, memang rasa ketaq gila. Takpernah lagi jalan malam-malam dalam waktu macam ni. Aku suruh dorang percepatkan langkah sikit. Karang hujan haaa jenuh. Dahla payung pakat takbawak. 

Taklama lepas tu....... brummmmmmmmmmmmm nah angin kencang ditambah pulak dengan hujan lebat. Can you imagine? Memang pakat sejuk and ketaq la. Syukur dah nak dekat dengan asrama. Apa-apa pun, baju basah lencun itu wajib. Siapa kata tak tu, entahla. Takde sense kut hehehe. So start dari satu kedai yang agak dekatla jugak dengan asrama, kami buat merentas desa for a while. Masuk masuk asrama dengan lencunnya pakat pi surau pulak. Nak mintak excuse.

Hasil daripada hujan lebat yang membasahi bumi, maka tipulah jika takde yang hachum hachum. Tapi syukur yakmat sebab takda yang demam sebab hujan tu. Alhamdulillah.

Anyway, it just a great memory to remember. Mandi hujan, lari macam dalam drama. Hahaha bajet gila. Hmph bukan senang nak dapat macam ni. Terima kasih pilih hari yang bagus! Haha okay bye. Assalamualaikum:)

 

 


 

Written by me at 22:44 |
<$CommentPager$>
<$I18NCommentAuthorSaid$>

<$BlogCommentBody$>

<$BlogCommentDeleteIcon$>
<$CommentPager$>

<$BlogItemCreate$>