queen ai
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER ASK.FM INSTA NEWER OLDER +FOLLOW DASH
Journal

blog archive

Jantung Hati

lets join!

Release Tension

sing-a-song


Shine

See Me

contactcontact

Instagram


Official Page

LIKELIKELIKE


Big Claps

their works

Template by AqilaFarah|FarahDini
Full Edit : Li
TutoBies : Salsa|Husna|Atiqah
The Owner: Nurainafatini
Best Views :P L U
#Netball 2 0 1 5 (Part 2)
Si Comel Bercerita ♥

 

Hi Assalamualaikum! Seperti yang dijanjikan. Aina akan sambung cerita semalam yang gantung tetiba (disebabkan post yang terlalu panjang)

Final ke tidak? Ayokk mestilah final! Alhamdulillah hihihi lagipun awal awal lagi i dah cerita yang team kesummam dapat naib johan. Dekat final pun lawan dengan maahad lang peh memang sengit lah dengan team depa ni. Deret jumpa hohoho tapi biasalah tu, adat pertandingan kalah menang. Dekat luar game still berkawan, ye dok? Heheh.

Dah masuk final, alhamdulillah team kesummam dapat pi Majlis Sukan Sekolah Agama Kedah (MASSAK) dan aku takreti nak cerita tentang ni sebab aku tk join heheheheh... maaf.

Kita terus kepada MSSD! 

Untuk kali yang kedua, kitorang akan berlawan di D'Futsal Centre di loqstaq gakla. Kali ni ada lower form and upper form. Semestinya aku di lower form kerana umur aku yang masih 14 tahun... hehehe. Tahun ni batch aku ramai yang wakil p mssd. Tak macam tahun lepas, ada dua orang je. Aku dengan sorang lagi. And this year ada lima orang&majoriti dari rumah sukan i, rumah hijau hehehehehe (nakhabaq gakla hewhew) 

Tak ingat dah lawan sekolah mana tapi yang pastinya semua game menang dan berjaya melayakkan diri ke semi-final. Begitu jugak dengan upper form. Menang semua game&berjaya pi semi-final. Apa yang sedihnya kan, kitorang budak asrama ni terpaksa stay asrama sementara budak budak lain balik rumah. Minggu tu minggu balik kampung. Jadi kitorang yang tksampai 20 orang ni tumpang duduk dekat Dorm B, Blok B. First night tkriuh sebab semua pakat letih. Riuh waktu makan ja... hahahaha.

Yelah, dengan keletihan tahap maksima, main players pakat terbongkang dah. Makanan tkhadap lagi. Dengan nak tunggu semua orang berkumpul baru nak makan. Dahla makan punyala sedap. Air sirap kalau tksilap. Peh menyirap! [puasa doh] eheh. Sebelum tu kami tktau pun dapat makanan free so pakatla pi outing sat beli maggi ramai ramai. Last kali, nah... ada makanan disediakan rupanya hehehe. Maggi tu? Kejap aku cerita.

Aku tktau lah players lain buat apa dengan maggi tu, i mean makan bila. Tapi disebabkan keesokan paginya aku terlalu kelaparan, aku paksa diri makan maggi pagi-pagi lebih kurang jam 7pagi and up. Lapar sangat weh! Haaa lepastu sakit perut tanggung sendiri la. Siapa suruh makan maggi pagi pagi aduh cerdik guh. Dahla nak buat maggi cup pun tkreti. Terpaksalah aku menebalkan diri mintak tolong kawan buatkan hehehe. Tapi aku punya maggi gorenglah.  (takpenting pun)


  

First day upper form lawan&sec day lower form. Seperti mana yang aku cakap tadi, kedua dua layak ke semi-final. Last day, semifinal&final. Kitorang hanya berjaya sampai dekat semifinal saja even target final. But its okay, next year pulun lagi ye idok? And kalah pun kalah tipis je bro. Tak lari 10 gol pun. Boleh lagi ligan gol tapi timing tk cukup. So tkpala kan.

And last from me, semoga netball mmas terus success sampai bila bila hehehe&maybe tahun depan i tkjoin netball sebab nak fokus pt3, mungkin. Anyway kalau ikut pemerhatian aku sendiri, aku lebih suka game aku last year dari tahun ni hohoho nampak cergas lagi tahun lepas tapi tahun ni kecergasan agak berkurangan kuikui.

Assalamualalaikum!

p/s: bila nak buat reunion ni............


Written by me at 00:18 | 0 Pinkzluv{s}