queen ai
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER ASK.FM INSTA NEWER OLDER +FOLLOW DASH
Journal

blog archive

Jantung Hati

lets join!

Release Tension

sing-a-song


Shine

See Me

contactcontact

Instagram


Official Page

LIKELIKELIKE


Big Claps

their works

Template by AqilaFarah|FarahDini
Full Edit : Li
TutoBies : Salsa|Husna|Atiqah
The Owner: Nurainafatini
Best Views :P L U
Tutorial Tukar Font Post Title, Entry & Sidebar Title (Template Denim)
Si Comel Bercerita ♥

Hi Assalamualaikum everyone <33333 Lets today Aina nak buat tutorial how to change font post title, entry & sidebar title for template denim. Other i don't sure lah boleh pakai atau tak :) Okay leggo follow this steps! (dengan bangga)

1. Open Template > Edit HTML. Cari code bawah ni, tekan ctrl+ f for more easier :)
 .post {
 2. Di bahagian tu, ada code bawah ni kan?
font: $(post.title.font);
 3. Paste code ni di bawahnya.
font-family:"Arial",Georgia,Serif;
 4. Tukarkan tulisan yang dimerahkan itu kepada font anda :) And SAVE. Eh jap belum siap lagi, ni baru untuk font entry. Wait wait.

5. Search .post-title { untuk font post title. And then ikut step 2 & 3.

6. Search .sidebar h2 { untuk font sidebar title. And then ikut step 2 & 3. SAVE! Done :)

Okay bye assalamualaikum x)


Written by me at 02:44 | 0 Pinkzluv{s}