queen ai
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER ASK.FM INSTA NEWER OLDER +FOLLOW DASH
Journal

blog archive

Jantung Hati

lets join!

Release Tension

sing-a-song


Shine

See Me

contactcontact

Instagram


Official Page

LIKELIKELIKE


Big Claps

their works

Template by AqilaFarah|FarahDini
Full Edit : Li
TutoBies : Salsa|Husna|Atiqah
The Owner: Nurainafatini
Best Views :P L U
#2Tutorial : Tukar Theme Tumblr
Si Comel Bercerita :*

Assalamualaikum :) Tutorial kali ni khas untuk newbie for tumblr. Haha #Manglish. Actually, aku pun budak baru -_- Ngehngeh. Saja buat tuto. Dah rajin godek html code :p Bila tengok baik-baik, it quite similar to blog code. Cuma kalau tumblr tumblr lah , kalau blog blog lah -___- 

Okay. Nak theme cumel kan? Mwahaha :D Pink? Blue? Rainbow? Terserah -_- Ada aku kesah? Lol xP Now, step by step.

# Step one. 
Search mana-mana theme yang korang nak -_- Kalau Aina, Aina googling je dekat bahagian image tuu :) Hehe. Kemalasan -_- Taip je anything yang korang nak. Aina search " Tumblr Theme Pink " . Then dapatlah hasil macam kat bawah ni:


# Step two.
Tekan gambar tu and bukak link gambar tu. Link okay link. Aina ambil theme dari SINI. Theme dia comel-ii jugak xD Haha. Next open theme korang tu ><

# Step three.
Download the code! Yeah. Macamana ? Selesai bukak theme tu, ada bahagian " Download The Code ". Tapi kalau nak preview dulu pun buleh. Ada sebelah tu -_-


#Step four.
After tekan je download blabla tu, akan keluarlah html code. Copy the code. Paste? Lalala. Kejap la -__- Budak baik kena sabar, kan kan? Hiii.

#Step five. 
Bukak link tumblr anda :) Tekan " customize " tu . Eh, sebelum tu jangan lupa log in dulu okay.


#Step six.
Tekan " Edit HTML ". Lepas tu terus padam SEMUA code-ii di situ and paste-kan je. Simple right?
Tekan update preview if tadak error, just save :D Selesai :)

# Assalamualaikum :)







Written by me at 01:17 | 0 Pinkzluv{s}