queen ai
ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FACEBOOK TWITTER ASK.FM INSTA NEWER OLDER +FOLLOW DASH
Journal

blog archive

Jantung Hati

lets join!

Release Tension

sing-a-song


Shine

See Me

contactcontact

Instagram


Official Page

LIKELIKELIKE


Big Claps

their works

Template by AqilaFarah|FarahDini
Full Edit : Li
TutoBies : Salsa|Husna|Atiqah
The Owner: Nurainafatini
Best Views :P L U
#1Tutorial : Letak Lagu (Youtube Version) - Blogskin
Si Comel Bercerita :*

Heihei Assalamualaikum :D #FirstTime buat tuto. Hoho. Tade title dah. Haha. Lol. Okay. Straight to the point! :) Untuk menjelaskan lagi apa tuto Aina harini, just see pic below :


Yayaya! Nampak kan sebelah kiri Aina tu, ada macamni? Macamana nak buat? Haha. Jum ikut instructions kat bawah ;)

First at all, tetapkan dulu korang nakletak benda alah tu dekat mana. Macam Aina, Aina letak bawah shoutbox tu. So, aina pergi dekat code shoutbox tu. Kalau korang nak letak bawah/atas mana-mana bahagian sidebar pun boleh. Yang penting korang terus cari code bahagian sidebar yang korang nak letak tu. Okay?

Next, COPY code di bawah and paste dekat mana-ii bahagian sidebar yang korang nak paste:

 <div class="tit">YOUR TITLE</div><br>
<center><object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CODE YOUTUBE?fs&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/
CODE YOUTUBE?fs&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center><br>
<u>TUKARKAN AYAT INI KEPADA LAGU ANDA</u><br></div>
<br>

Okay? Relax relax. Taktahu macamana nak cari code youtube? Bukak youtube, search lagu yang korang nak tu okay * searching * . Dah? Okay. Nampak tak link di atas tu? Ala, yang macam ni.


Tahu dah? Relax, belum selesai. Korang perhati elok-elok link tu. Ha, jangan beralih walau sesaat. Ya, jangan jangan jangan!!!!!!!!! Okay, stop mengarut. Buang masa je. Next, perasan tak ada code? Tak? Haih, kejap.


Haaa, nampak? Okay. Itulah codenya. Setiap video codenya lain. So kalau korang bukak mana-mana video yang korang nak, korang copy je code yang sebelah v= tu. Dah siap? Preview, SAVE! :)

Assalamualaikum :)



Written by me at 03:21 | 0 Pinkzluv{s}